Štemberger: Ovo je pobjeda sezone

Olimpija pala na Pecari

Štemberger: Ovo je pobjeda sezone

Momčad Široki TT Kabela večeras je na Pecari ostvarilo veliku pobjedu svladavši euroligaša Union Olimpiju rezultatom 86:85.

Iz Širokog su u najavi utakmice isticali da im treba igra izvan njihovih mogućnosti da svladaju ovako jakog protivnika kao što je Olimpija, a to im se na kraju i dogodilo jer ovo je sigurno pobjeda sezone za Velićeve izabranike.

„Odigrali smo na gornjoj granici svojih mogućnosti. Olimpija je  jaka ekipa, u Europi redovno dobivaju, o njihovoj kvaliteti se ne treba raspravljati. Na kraju nam se sve ono promašeno protiv Hemofarma i Cibone vratilo. Ovo je najveća pobjeda sezone, mada su oni igrali bez prvog razigravača i jednog od boljih igrača Ilievskog, ali imaju 10 podjednakih u ekipi.“, rekao je nakon utakmice Siniša Štemberger.

„Čestitam kolegi Veliću na pobjedi, bila je ovo prava bitka. Utakmica je bila važna za obje ekipe. Znao sam da će biti teško na „vrućem parketu Pecare“ i morali smo ranije steći prednost da ne uđemo u egal završnic,međutim, nismo uspjeli. Idemo dalje, svaka utakmica nam je bitna.“, rekao je nakon utakmice trener Olimpije Zdovc.

„Odradili smo ono za što smo sse i pripremali. Odlično smo radili na treningu i bili smo kompletni. Bili smo jači u skoku, a Ožbolt nije dai ni koš iz igre što je i bio dogovor. Ovo je još jedna timska pobjeda, velika pobjeda i sigurno će nam dati samopouzdanja za nastavak lige.“, rekao je Ivan Velić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.