Stepandić zamijenio Klipu u FMP-u
Slobodan Klipa preuzima omadinski pogon

Smijenjen još jedan trener u NLB-u

Stepandić zamijenio Klipu u FMP-u

Nakon loših rezultata u prvom dijelu sezone u Jadranskoj ligi, FMP je postavio Milovana Stepandića za novog šefa stručnog štaba. Dosadašnji trener, Slobodan Klipa neće napustiti klub i ostaje u FMP-u kao koorinator omladinskog pogona.

Stepandić nije novo lice za FMP. U protekle tri sezone trenirao je Borac iz Čačka za kojim klub iz Železnika ima tijesnu saradnju obzirom da se radi o klubu u kojem se kale mladi igrači FMP-a. Osim Borca, Stepandić je vodio i Budućnost, Vojvodinu, Lavove 063 i Lajonse.

"FMP uvijek ima uvek isti cilj – visok plasman i afirmaciju mladih igrača. Od toga se neće odustati. Za mene FMP nije nova sredina. Većinu igrača sam trenirao sa obzirom da je Borac u sistemu FMP-a. To su evropski talenti koji imaju evropske uslove za rad." rekao je Milovan Stepandić. po dolasku u FMP

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.