Steph Curry razočarao Amerikance: Propuštam Olimpijadu

Zbog problema sa povredama

Steph Curry razočarao Amerikance: Propuštam Olimpijadu

Najbolji košarkaš današnjice Steph Curry propustit će Olimpijske igre u Riju ovog ljeta, potvrdio je ovaj playmaker Golden Statea jučer za američke medije.

Curry je bio član reprezentacije SAD na Svjetskom prvenstvu 2014. godine kada su Amerikanci osvojili zlato pobjedom protiv Srbije u velikom finalu, ali se sada odlučio preskočiti reprezentativne obaveze ovog ljeta zbog problema sa povredama.

Podsjetimo da je Curry povrijedio koljeno početkom ovogodišnjeg play offa, ali da je smogao snage vratiti se veoma brzo i voditi Golden State do vodstva 2:0 u finalnoj seriji protiv Cleveland Cavaliersa.

Upravo ta povreda je i razlog zbog kojeg Curry želi da se odmori ovog ljeta i da se spremi za novu NBA sezonu.

"Moj primarni košarkaški cilj ovog ljeta je saniranje povreda i briga za moje tijelo kako bi što bolje bio spreman za novu NBA sezonu", rekao je Curry i dodao:

"Zbog nekoliko faktora, uključujući i povredu članka i koljena, mislim da je ovo najbolja odluka za mene u ovoj fazi karijere. Moje posljednje iskustvo sa reprezentacijom bilo je veoma lijepo i nezaboravno, zato je ova odluka bila jako teška za mene i moju porodicu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi