Stephane Lasme u Strasbourgu
Iskusni Gabonac bit će veliko pojačanje za šestoplasiranu momčad francuskog prvenstva.

Prekobrojan kod Ricka Pitina u Panathinaikosu

Stephane Lasme u Strasbourgu

Stephane Lasme od dolaska Ricka Pitina na mjesto trenera košarkaša Panathinaikosa je izgubio svoje mjesto u rotaciji kod legendarnog američkog trenera pa je rastanak Gabonca sa slavnim grčkim klubom bio neminovan. 

Francuski klub SIG Strasbourg objavio je danas kako je s Lasmeom potpisao ugovor do kraja ove sezone i jasno je da će sjajni Gabonac iako u 37-oj godini života biti veliko pojačanje za šestoplasirani klub francuskog prvenstva.

Prvu pravu košarkašku afirmaciju Lasme je stekao kod Duška Vujoševića u Partizanu nakon kojega je otišao u Maccabi iz Tel Aviva. Nakon toga je u dva navrata nosio dres Panathinaikosa, potom Efesa, Galatasaraya, Unicsa i još nekim klubovima. Gdje god da je igrao Gabonac je bio poznat kao košarkaš koji daje sve od sebe te kao košarkaš koji je uvijek bio u besprijekornoj tjelesnoj kondiciji. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi