Kako objasniti nekome sve što je protekle noći pogađao Stephen Curry? Nemoguće je!
Nevjerovatni Stephen Curry odigrao je fenomenalan meč i postigao je 50 poena u porazu Warriorsa (Foto: Screenshot)

Čudesni šuter Warriorsa ubacio 50 poena

Kako objasniti nekome sve što je protekle noći pogađao Stephen Curry? Nemoguće je!

M. Šljivak

Čudesni Stephen Curry (35) odigrao je još jednu partiju za pamćenje. Iako su njegovi Golden State Warriorsi poraženi od Los Angeles Clippersa rezultatom 134:126, njegovih 50 poena i potezi s parketa ostat će upamćeni.

Stephen Curry ubacio je 50 poena protekle noći. Fenomenalni šuter Golden State Warriorsa ponovo je radio čuda na parketu iako je njegov tim poražen od Los Angles Clippersa rezultatom 134:126.

Curry je kao u najboljim danima izvodio nevjerovatne stvari. Pokazao je još jednom da ga brojne povrede nisu umorile i da u rukama 35-godišnji košarkaš ima ogroman broj poena.

"Ne znam za vas, ali ja uživam gledajući ga. Biti na terenu i vidjeti težinu određenih šuteva koje uzima je poprilično impresivno", rekao je nakon ove utakmice Draymond Green.

Curry s druge strane tvrdi da usprkos povredama još uvijek ima veliko samopouzdanje.

Oglasi

"Lijepo je kada te ide šut. To se očekuje svake noći od vas. Ipak, bez obzira na statistiku frustrirajuće je vidjeti kada ostanete bez pobjede. Samopouzdanje je međutim još uvijek tu", rekao je Curry.

Samo je šest košarkaša u NBA historiji uspjelo ubaciti 50 i više poena s 35 godina. Pored Curryja tu su još LeBron James (dva puta), Jamal Crawford, Kobe Bryant, Michael Jordan i Alex English.

Podsjetimo, Stephen Curry je kompletnu NBA karijeru proveo u Golden State Warriorsima. Izabran je kao sedmi pik drafta 2009. godine s malog Davidson koledža i niko nije očekivao velike stvari od njega.

On je međutim napravio veliku karijeru. Četiri puta je bio šampion, dva puta MVP lige, jednom MVP finala i devet puta All Star igrač.

U ostalim NBA utakmicama odigranim protekle noći postignuti su ovi rezultati:

Cleveland - Philadelphia 109:118
Miami - Memphis 138:119
Chicago - Sacramento 114:117
Houston- LA Lakers 114:110
Minnesota - Boston 102:104
San Antonio - Dallas 128:137 pp

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi