Steve Kerr: Curry izgleda svježije i brže nego prošle godine
Foto: EPA

Trener Warriorsa o svom playmakeru

Steve Kerr: Curry izgleda svježije i brže nego prošle godine

Goleden State Warriorsi su igrali fantastično od početka ovosezonskog NBA play-offa, te su prve tri serije završili bez poraza i tako postali prva ekipa kojoj je pošlo za rukom doći do velikog finala uz omjer od 12-0 u pobjedama.

Veliki razlog sjajne igre Warriorsa je i fantastični Steph Curry. On ove godine nije u konkurenciji za nagradu za najkorisnijeg igrača lige, ali njegove brojke u dosadašnjem toku play-offa pokazuju da, ipak, igra u sjajnoj formi.

Curry tako u play-offu bilježi 28.6 poena, 5.6 asistencija i 5.5 skokova po utakmici, a njegova odlična igra ne iznenađuje trenera Warriorsa Stevea Kerra.

"Ako mene pitate on izgleda svježije, brže i jače nego što je izgledao prošle godine", izjavio je Steve Kerr.

Warriorsi će u prvoj utakmici NBA finala, u noći sa četvrtka na petak, na svom parketu dočekati Cleveland Cavalierse.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi