Steve Kerr novi trener Golden State Warriorsa

Kerr odbio ponudu NY Knicksa

Steve Kerr novi trener Golden State Warriorsa

Steve Kerr odbio je ponudu NY Knicksa i postao novi trener Golden State Warriorsa. 

Kerr je s klubom iz Oaklanda potpisao petogodišnji ugovor vrijedan 25 miliona dolara. 

Na poziciji prvog trenera Warriorsa zamijenit će Marka Jacksona, koji je prije nekoliko dana dobio otkaz. 

"Warriorsi imaju dobar, mlad tim, a i lokacija je idealna. Moja kćerka ide na univerzitet California i igra odbojku. Moj stariji sin ide na koledž u San Diego, a najmlađi u srednju školu. To je kratak let do njih", objasnio je Kerr razloge preuzimanja Warriorsa. 

"Bila je agonija reći ne Philu, jer svi znaju šta ja mislim o njemu i šta je uradio za moju karijeru. Kako reći ne Jacksonu koji te zove da budeš trener Knicksa? Ipak, bio bi to težak poduhvat za mene, ideja o odlasku 3.000 milja od kuće mi nije izgledala najbolje", rekao je Steve Kerr. 

Steve Kerr je osvojio tri naslova prvaka pod vodstvom Phila Jacksona dok je igrao u Chicago Bullsima kada je Phil bio trener, pa je zbog toga bio prvi kandidat za trenera Knicksa, ali je ipak otišao u Golden State. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.