Steve Nash rekao zbogom Sunsima?
Steve Nash pozdravlja publiku napuštajući dvoranu nakon sinoćnje utakmice

Kraj velike priče

Steve Nash rekao zbogom Sunsima?

M. Skaka

"Želimo Stevea! Želimo Stevea!", orilo se sinoć US Airways Centrom u posljednjih pet minuta utakmice protiv San Antonia koja bi po svemu sudeći mogla biti posljednja u dresu Sunsa za legendarnog playmakera Stevea Nasha.

Nashov ugovor ističe i ukoliko ga kao slobodnog igrača Sunsi ponovo ne potpišu, stigli smo na kraj jedne velike priče. Steve Nash izabran je na draftu od strane Phoenix Sunsa davne 1996. godine i tu se zadržao dvije godine da bi otišao za Dallas. 2004. se vratio u Phoenix i u posljednjih osam godina postao zaštitno lice ovog kluba.

Tridesetosmogodišnji Kanađanin sada kaže da "nema pojma" kako će nastaviti karijeru i nema posebnih želja oko novog ugovora, iako kaže da želi igrati još tri godine. Da bi ostao u Phoenixu, zahtjeva da klub ojača svoj roster.

"Mislim da ekipi treba više playmakera.", kazao je Nash. "Sve zavisi od strategije. Možete ići na velike ljude, možete ići na igrača koji će uvijek davati preko 20 poena. A možete ići na više playmakera na različitim pozicijama. Ovaj tim treba revidirati svoju filozofiju i krenuti naprijed sa pravim planom. Pred Sunsima je svakako interesantan period."

Vrijeme provedeno u Phoenixu ostavilo je veliki pečat na Nashovoj karijeri.

"Sunsi mi znače mnogo.", rekao je on. "Ovo je moj dom. Ovaj tim osjećam svojim. Ovdje imam onaj osjećaj koji se često izgubi u profesionalnom sportu, osjećaj iz srednje škole ili koledža koji može doći samo nakon što provedete toliko godina na jednom mjestu i postignete toliko toga. Za mene, Phoenix je specijalno mjesto, bez sumnje."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.