Stoudamire u Minnesotu, Jefferson u Phoenix

Na pomolu trade između Minnesote i Phoenixa

Stoudamire u Minnesotu, Jefferson u Phoenix

Adnan Beganović

Iako je NBA sezona završena tek prije nekoliko dana mnogi klubovi već razmišljaju o novoj. Tako Phoenix Sunsi i Minnesota Timberwolvesi pripremaju trade u kojem bi razmjenili ponajbolje igrače. 

Sunsi bi se odrekli Amarea Stoudamirea, dok bi Wolvesi u Phoenix poslali Ala Jeffersona i šesti izbor ovogodišnjeg drafta.

Na prvi pogled ovaj trade čini se dobrim za obe momčadi, a pitanje je tek stanja s koljenima obojice košarkaša jer već od ranije je poznato da su Jefferson i Stoudemire imali povrede koljena i liječnički pregledi daće konačan odgovor hoće li do tradea doći.

Izvori bliski Sunsima navode da su Sunsi svjesni da Stoudamire obzirom na zdravstvene probleme neće biti više na nekadašnjem nivou i zato ga žele tradeovati, dok on uopće nema ništa protiv ostanka u Phoenixu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.