Stoudemire i naredne sezone u Hapoelu

Ništa od penzije

Stoudemire i naredne sezone u Hapoelu

Edmir Škorić

Amar'e Stoudemire vratio se iz košarkaške penzije i karijeru će nastaviti u Hapoelu iz Jeruzalema.

Veteran koji ima 35 godina spreman je odigrati barem još jednu sezonu u dresu izraelskog kluba. On je u prvom mandatu u Hapoelu imao prosjek od 9.9 poena i 5 skokova za 22.8 minuta po utakmici.

U Eurokupu je odigrao 19 utakmica, te je s Hapoelom bio prvak Izraela i igrao je polufinale spomenutog turnira. U Eurokupu je imao prosjek do 12.8 poena, 6.6 skokova i 1.2 blokada.

208 cm visoki centar je u NBA ligi igrao za Phoenix Sunse, New York Knickse, Dallas Mavse i Miami Heat. Šest puta je biran u All Star tim, a 2003. bio je izabran za rookiea godine u NBA ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi