Stoudemire nosio Knickse do pobjede

NBA košarkaška liga

Stoudemire nosio Knickse do pobjede

Sinoć je na NBA parketima odigrano šest utakmica, a vrijedi izdovijiti pobjede New York Knicksa i Orlando Magica.

Kinicksi jako dugo nisu bili u pozitivnom skoru kao što je to slučaj ove sezone. Sinoć su ubilježili novu pobjedu u vrlo dobroj utakmici protiv Denver Nuggetsa rezultatom 129:125.

Dolaskom Amare Stoudemaria iz Phoenixa ove sezone navijači u legendarnom Madison Square Gardenu imaju priliku gledati Knickse u pravom svijetlu. Stoudemarie je i protiv Nuggetsa briljirao, ubacivši 30 poena, dok je Wilson Chandler pridodao 27. Kod poraženih, prvo ime bio je Felton sa 19 poena i 17 asistencija.

Orlando je do pobjede u Los Angelesu nad LA Clippersima došao na krilima sjajnog All-star centra Dwighta Howarda koji je domaćima ubacio 22 poena, uz osam skokova. Poraženoj ekipi nije pomoglo ni 28 poena Erica Gordona.

Rezultati

New York - Denver 129:125
Philadelphia - New Orleans 88:70
New Jersey - LA Lakers 92:99
San Antonio - Portland 95:78
Oklahoma City - Cleveland 106:77
LA Clippers - Orlando 85:94

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.