Stoudemire van parketa do Nove godine

Krilni centar Knicksa mora na novu operaciju

Stoudemire van parketa do Nove godine

Amare Stoudemire, krilni centar Los Angeles Lakersa operisat će lijevo koljeno, a očekuje se da propusti između šest i osam sedmica igre.

Knicksi su u utorak objavili da će Stoudemire odsustvovati mjesec dana više nego što je to najavljeno tokom predsezone. Iz Knicksa kažu da Stoudemire mora odstraniti mrtvo tkivo iz lijevog koljena. Krilni centar New Yorka je odigrao samo jednu utakmicu u predsezoni, a baš u tom susretu opet se pojavio bol u njegovom koljenu. Stoudemire je imao problema sa povredama i u prethodnoj sezoni, a znao je i sam sebi nepromišljenim potezima zagorčati zdravstveno stanje.

 

"To je razočaravajuće saznanje, mislio sam da ćemo ove godine konačno imati priliku da igramo zajedno tokom cijele sezone, bez povreda i sličnih stvari. Ali na kraju shvatite da to ne možete kontrolisati. Ne možete kontrolisati povrede," rekao je razočarani Anthony. Vrijedi dodati da su iz vrha lige objavili da će utakmice koje se po rasporedu igraju u New Yorku ove sedmice, biti odigrane bez odgađanja. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti