Studenti bliže opstanku u NLB ligi

Bosna ASA BHT bolja od Heliosa

Studenti bliže opstanku u NLB ligi

Košarkaši Bosna ASA BH Telecom ostvarili su zlata vrijednu pobjedu nad direktnim konkurentom za ispadanje Heliosom u okviru regionalne košarkaške NLB lige.

Bosna je slavila rezultatom 66:55, te tako umnogome povećala šanse za opstanak u regionalnom takmičenju i naredne sezone.

Prvih deset minuta proteklo je u manje, više izjednačenoj igri, te je rezultat nakon prvih deset minuta glasio 15:13 u korist viceprvaka Bosne i Hercegovine. Međutim, u drugoj četvrtini Bosna je krenula mnogo bolje, pogotovo u napadu, te je prvo trojkom Feliksa Kojadinovića, pa potom poenima Žarka Rakočevića, stekla osjetniju rezultatsku prednost. Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 37:31 za Studente.

Kojadinović je bio junak i druge serije sarajevske ekipe sredinom treće četvrtine. Prvo je sa linije slobodnih bacanja ubacio dva poena, da bi potom pogodio trojku, a Bosna je otišla na 44:33 u 24. minutu, uz svesrdnu pomoć sve boljeg centra Žarka Rakočevića, koji se pokazao kao pravo pojačanje. Do kraja četvrtine, domaći su uspjeli sačuvati stečenu prednost, te u posljednju dionicu susreta ušli sa solidnom zalihom na svom kontu.

Domaći košarkaši u završnici susreta, prije svega svojom borbenošću, u kojoj je prednjačio kapiten Suad Šehović, nisu dopustili Slovencima da smanje prednost na manje od šest poena. Ipak, Bosna je u završnici imala velikih problema sa skokom u odbrani, ali su Studenti ipak smogli snage da utakmicu privedu kraju rezultatom koji ih i dalje drži u igri za opstanak u regionalnom takmičenju.

Zaprati KK Bosna Royal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
KK Bosna Royal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije