«Studenti» na popravnom
Bosna je u Sarajevu slavila nad SL IAT Leotarom

Liga 8 BiH za košarkaše, 8. kolo

«Studenti» na popravnom

Derbi 8. kola Lige 8 BiH za košarkaše odigraće u Tuzli Sloboda Dita i Široki Eronet (17.15 sati), ali je taj meč na rasporedu sutra (srijeda). Od tri večerašnja susreta dva privlače veliku pažnju - gostovanje Bosne ASA BHT u Trebinju i duel Borac Nektara i Zrinjskog HTM u Banjaluci.

Nakon poraza u prethodnom kolu od Igokee Partizan, «studenti» imaju imperativ pobjede, odnosno, kako to reče trener Vlada Vukoičić - nemaju više pravo na grešku.

No, SL IAT Leotar je nezgodan rival, posebno na svom parketu u šta se u prošlom kolu uvjerio Široki Eronet na svojoj koži kada je tek u finišu riješio pitanje pobjednika.
Ukoliko Bosna odigra ispod svog nivoa nije nemoguće da bodovi ostanu u Trebinju. Ipak, Vukoičićevi izabranici svjesni su u kakvoj se situaciji nalaze i bez ozlijeđenog Gorana Ikonića moraće ostvariti pobjedu.

Za razliku od Lige 13 i 1. kola Lige 8 u kojem je Zrinjski HTM bio apsolutni favorit protiv Borca, što je dokazao na parketu, situacija je sada bitno drugačija. Mostarci su zaredali sa porazima, uslijedili su otkazi treneru Jugi, povrede ključnih igrača i kako sada stvari stoje «plemići», koji su imali visoke ambicije u Ligi 8, neće čak ni u play-off.

Susret u «Boriku» im je posljednja šansa da se dočepaju četvrte pozicije. Ni ovaj put Zrinjski neće biti kompletan jer Sesar, Perajica i Gligora zbog povreda ne mogu nastupiti, ali se vraćaju Brečić i Džidić. S druge strane, Borac je u usponu forme i bliži je pobjedi.

Na kraju treba spomenuti meč u Aleksandrovcu u kojem bi sve osim ubjedljive pobjede Igokee nad Hercegovcem predstavljalo veliko iznenađenje.

Parovi
SL IAT Leotar - Bosna ASA BHT (19 sati, sudije: Obradović, Okuka, Drmić), Igokea Partizan - Hercegovac (20, Adamović, Kunosić, Križanac), Borac Nektar - Zrinjski HTM (20, Zurapović, Lakić, Nožinović) - utorak; Sloboda Dita - Široki Eronet (17.15, Jovanić, Kralj, Bijedić) - srijeda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti