Studenti tužni, ali i ponosni
Vlada Vukoičić, trener KK Bosna

KK Bosna nakon poraza u Splitu

Studenti tužni, ali i ponosni

Igrači i stručni štab Bosne ASA BHT bili su tužni zbog nes(p)retnog poraza od Splita (68:69) u 23. kolu regionalne NLB lige, ali ponosni na dobru partiju bez tri standardna igrača, Ovčine, Vučurovića i Avdića.

«Da smo imali samo malo više sreće mogli smo pobediti», rekao je Vlada Vukoičić, trener KK Bosna nakon završetka susreta.
Podsjetimo, «studenti» su imali zadnji napad na meču i priliku za pobjedu, ali je Emir Zimić propustio realizovati šut.

“Znam da nije nikakva uteha, ali ne bi bilo nezasluženo da smo u zadnjem napadu poentirali. Igrali smo dobro i utakmica je bila rezultatski veoma interesantna. Na papiru pobeda nije značila puno ni jednima ni drugima, ali je svako imao svoje motive. U prvom delu je Split propustio priliku da napravi veću razliku što smo iskoristili u nastavku kada smo se kombinovanim odbranama, zonama i igrom na ‘čoveka’ vratili. Tada smo i došli do prednosti, ali je ispalo kako je ispalo”, dodao je Vukoičić.

U narednom kolu Bosna će biti domaćin Ciboni, euroligašu i sigurno je da će ljubitelji košarake u Sarajevu svjedočiti još jednom spektaklu u dvorani «Mirza Delibašić».

Meč će se igrati u nedjelju, u 16.15 sati na zahtjev «Cibosa» koji sredinom sedmice igraju euroligaški susret.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.