Studenti u nemogućoj misiji

Bosna večeras igra revanš protiv Nancyja

Studenti u nemogućoj misiji

Košarkaši Bosne večeras od 20:30 u Nancyju igraju revanš utakmicu kvalifikacija za Eurochallenge kup.

U prvoj utakmici odigranoj prije šest dana u Sarajevu Bosna je poražena s visokih 91:74 i zaista je teško očekivati da se nešto može promijeniti u revanšu. Ipak, trener Bosne Dejan Parežanin se nada kako njegova mlada ekipa može pokazati kvalitet i pružiti dostojan otpor iskusnijem rivalu.

Izabranici Dejana Parežanina su u Sarajevu pokazali da imaju znanja, ali da je potrebno dosta utakmica kako bi se ova mlada ekipa uigrala, jer većina njih je prvi put igrala protiv jednog tima iz ponajbolje evropske lige. Dino Hodžić, prije svih, pa Filip Krušlin i Jermain Dixon, odigrali su dosta dobru utakmicu.

Trener gostiju Jean Luc Moschau je nakon utakmice u Sarajevu priznao da je Bosna dobra ekipa, jer koja god ekipa je u stanju za minutu zabiti šest ili sedam poena zaslužuje respekt. Moschau je pozvao svoje igrače na oprez u večerašnjoj utakmici, jer svako opuštanje im se može obiti od glavu.

U prvoj utakmici je Bosna dosta dobro odigrala u napadu, ali je odbrana zakazala. Iako je, priznaje i trener Parežanin, zaista teško očekivati iznenađenje i pobjedu Bosne, uz nešto bolju odbranu može se očekivati jedna neizvjesnija utakmica od one prije šest dana u Sarajevu.

Bosna je imala očiti problem s visokim igračima Nancyja. Tremmnel Darden je za poluvrijeme ubacio 17 poena bez promašaja, od čega je većinu postigao zakucavanjem nakon ofanzivnog skoka. Ralph Mims je za vrlo kratko vrijeme stavio četiri trice. I to su stvari na koje igrači Bosne moraju paziti. Ukoliko to uspiju zaustaviti možemo očekivati jednu neizvjesnu utakmicu i dostojan oproštaj Studenata od nastupa u Evropi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.