Stvaranje novog dream teama
Rose je budućnost Amerike

Pripreme Amerikanaca za SP 2010

Stvaranje novog dream teama

Američki košarkaški savez je objavio popis od 25 igrača koji će se okupiti u Las Vegasu od 22. do 25. jula na pripremama potencijalnih kandidata za SP naredne godine u Turskoj. Iako je još neizvjesno da li će legendarni selektor Mike Krzyzewski nastaviti posao na klupi Amerikanaca, veliki utjecaj na ovaj popis imao je upravo on.

Samo tri dana nakon što je izabran od strane Clippersa kao prvi izbor drafta, Blake Griffin dobio je novo priznanje, a to je poziv u nacionalni tim. Na spisku se očekivano našao i rookie godine Kevin Durant, kao i odlični play Bullsa Derrick Rose.

Odličnim igrama u dresu Netsa poziv je zavrijedio i play Devin Haris,baš kao i Danny Granger iz Indiana Pacertsa koji je proglašen igračem koji je najviše napredovao prošle sezone.

Na spisku se nalazi nekoliko odličnih igrača kao štosu Ariza, Lee, Iguodala, Oden ili Smith koji već sada mogu igrati u reprezentaciji, ali isto tako ima i igrača koji još uvijek nisu pokazali svoje pravo lice, ali se u budućnosti očekuje da budu nositelji igre u svojim klubovima.

Spisak svih igrača:

Greg Oden, Brandon Roy, LaMarcus Aldridge, Jerryd Bayless (Portland), Rusell Westbrook, Jeff Green, Kevin Durant (Oklahoma), O.J.Mayo, Rudy Gay(Memphis), Devin Harris, Brook Lopez (New Jersey), Ronnie Brewer, Paul Millsap, Kyle Korver (Utah), Andre Iguodala, Thadeus Young (Philadelphia), Trevor Ariza (Lakers), David Lee (NY Knicks), Kevin Love (Minesota), Josh Smith (Atlanta), D.J.Augustin (Charlotte), Danny Granger (Indiana), Glen Davis (Boston) i Blake Griffin (LA Clippers).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti