Sulejmanović blistao u porazu Cibone

ABA liga

Sulejmanović blistao u porazu Cibone

D. Vejo

Košarkaši Partizana pobjedom nad Cibonom (77:82), spustili su zavjesu na 2016. godinu.

Vicešampion Srbije tako je zabilježio sedmi vezani trijumf u ABA ligi. Prvi period utakmice protekao je u opreznoj igri na obje strane, ali je isti nakon 10 minuta pripao domaćinu (17:16).

U drugoj četvrtini, Beograđani se bude, pa tako preko raspoloženog Marinkovića koji pogađa dvije trojke, dionicu riješavaju u svoju korist (19:22). Na odmor se odlazi s prednošću crno-bijelih od dva poena razlike (36:38).

Nakon pauze, bolje su zaigrali izabranici Aleksandra Džikića. Kvalitetna odbrana ali i napad krasili su igru gostiju iz Beograda, koji ostvaruju trijumf.

Bh. košarkaš Emir Sulejmanović odigrao je fantastičan meč za Cibonu. Ubacio je 18 poena za 33 minute na parketu, a od njega je efikasniji bio samo Nik Slavica s 21 poenom.

Partizan je do pobjede vodio Hatcher s 19 poena, Adin Vrabac je ubacio devet, a Kenan Karahodžić je ostao bez poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi