Sunara spašava Helios

NLB vijesti

Sunara spašava Helios

Helios poduzima sve kako bi izbjegli posljednje mjesto u NLB ligi i ispadanje. Tako je nakon poraza od Bosne uprava kluba odlučila raskinuti ugovor s trenerom Radom Trifunovićem.

Trifunovića će na klupi tima iz Domžala naslijediti bivši trener Širokog Ivan Sunara. Sunara ima mnogo uspjeha u karijeri, posebno radeći u Sloveniji.

U dva navrata je vodio Krku iz Novog Mesta, a u svom prvom mandatu je osvojio naslov prvaka skinuvši s trona Olimpiju. 2004. godine je s mladom reprezentacijom Slovenije osvojio naslov prvaka Evrope.

Pored Krke i Širokog u karijeri je radio kao trener u Mariboru, Slovanu, Zrinjevcu, Zagrebu, Ciboni i Frankfurtu.  Nakon odlaskaiz Krke na kraju prošle sezone nije vodio ni jedan klub.

Pred njim je težak zadatak. Helios se nalazi u teškoj situaciji, a kako stvari sada stoje mogli bi ostati bez najboljeg igrača Domena Lorbeka koji se nalazi pred potpisom ugovora sa španskim Lagun Arom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije