Sunca u prednosti za LeBronov potpis
Foto: EPA.eu

Kralj mijenja prijestol?

Sunca u prednosti za LeBronov potpis

Jedna od glavnih košarkaških tema, makar kada je riječ o NBA ligi, je svakako LeBron James. Ponajbolji košarkaš današnjice postaje "slobodan agent", a u trku za njegov potpis uključili su se i Phoenix Sunsi.

Prema informacijama do koji je došao portal Yahoo Sports, franšiza koja je nedavno draftovala Partizanovog Bogdana Bogdanovića želi najvećoj zvijezdi NBA lige ponudi opciju da do kraja karijere ostane u ovoj ekipi. Sunsi bi mu, prema svemu sudeći, bili spremni ponuditi dva ugovora sa maksimalnom platom.

Ono što predstavlja moguću prednost Phoenixa u budućim pregovorima je da ima dovoljno prostora u budžetu da dozvoli Jamesu da predloži još jednu zvijezdu s kojom bi Kralj dijelio svlačionicu, a koja bi također imala zaagarantovan maksimalni ugovor. 

U ovoj opciji se pominje i mogućnost da LeBronovim putem krene i Carmelo Anthony, koji je odlučio da izađe iz ugovora sa New York Knicksima.

U prilog eventualnom Jamesovom dolasku u redove Sunsa ide i činjenica da on i Eric Bledsoe, koji je već član Phoenixa. imaju istog menadžera, Richa Paula.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti