Sunsi šalju Bogdanovića nazad u Partizan

Ipak ostaje još malo u Europi, a onda slijedi NBA

Sunsi šalju Bogdanovića nazad u Partizan

Generalni menadžer ekipe Phoenix Sunsa, Ryan McDonough, izjavio je da će srbijanski košarkaš Bogdan Bogdanović i sljedeće sezone nastupati za Partizan.

Sunsi su Bogdanovića izabrali kao 27. pika, a menadžer ovog kluba smatra da je za mladog košarkaša ipak bolje da još neko vrijeme provede u Europi.

"Bogdanović je jedan od najperspektivnijih igrača Europe i očekujem od njega da u NBA ligi zaigra za godinu ili dvije. Mi smo itekako zainteresovani za njegov razvoj i pratit ćemo njegov napredak. Riječ je o jednom mladom igraču koji ima tek 22 godine na kojeg bismo trebali ozbiljno računati u budućnosti, a na njemu je da nastavi sa sjajnim partijama u ABa ligi i Europi", rekao je McDonough.

Bogdan Bogdanović iza sebe ima sjajnu sezonu a posebno se istakao u nedavno okončanoj finalnoj seriji za prvaka Srbije u kojoj je Zvezdi ubacio čak 123 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.