Sutra se odlučuje o Ciboninoj žalbi

Posljednji trzaj zagrebačkog kluba

Sutra se odlučuje o Ciboninoj žalbi

Adnan Beganović

Regionalna košarkaška NLB liga  dobila je žalbu koju je Cibona uložila po završetku finalne utakmice završnog turnira protiv Partizana i ona će biti razmotrena u utorak.

U saopštenju lige navodi se da će Komisija za takmičenje, na čelu sa predsjednikom Josipom Bilićem, žalbu razmatrati samo ukoliko u ponedjeljak stigne i potvrda da je Cibona uplatila taksu.

Razlog za žaljenje hrvatskog tima jeste navodno sporni koš Dušana Kecmana, koji je pogodio sa više od pola terena dok su na terenu bili igrači i navijači Cibone, koji su se radovali.

Prema navodu hrvatskog kluba, Cibona se žali na materijalnu povredu pravila igre i smatra da su sudije, u skladu sa pravilima, morale da dosude tehničku grešku, što bi značilo da Partizan ima dva slobodna bacanja i loptu sa strane.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.