Sve se lakše diše u Oaklandu: Curry će uskoro biti spreman

Sjajni playmaker Warriorsa sve bliže povratku na parket

Sve se lakše diše u Oaklandu: Curry će uskoro biti spreman

Steph Curry se ove sezone dosta namučio sa povredama. Dugo je imao problema sa skočnim zglobom, a onda je krajem marta stradalo i koljeno.

Navijači Golden State Warriorsa su s razlogom bili zabrinuti s obzirom da se približavao play-off u NBA ligi. Ipak, ubrzo su se pojavile vijesti da će se Curry vratiti na parket tokom druge runde play-offa.

Nedugo nakon toga pojavile su se, međutim, i oprečne informacije da bi Curry mogao propustiti i drugu rundu što bi zaista bio veliki hendikep za Warriorse i njihove ambicije da odbrane titulu NBA prvaka.

Ipak, Warriorsi su danas saopštili da će se već sutra Curry vratiti treninzima sa ekipom, ali i da će za sada raditi po modifikovanom programu. Svjedno, ovo su sjajne vijesti za navijače Warriorsa, jer je sada očigledno da se sjajni playmaker odlično oporavlja od istenguća ligamenata koljena.

Inače, Golden State Warriorsi i bez Curryja trenutno vode 3-0 u seriji protiv San Antonio Spursa, koje su istina također zadesile mnoge nedaće.

Pretpostavlja se da Curry neće biti "na maksimumu" za drugu rundu koju će Warriorsi po svemu sudeći igrati protiv New Orleans Pelicansa, ali bi trebao biti na 100% za finale Zapada.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi