Tanjević bolji od Izića
Učitelj nadmudrio učenika

BEKO Liga

Tanjević bolji od Izića

S dvije današnje utakmice kompletirano je sedmo kolo turske Beko lige. Nakon sedam kola jedina neporažena mnomčad je Efes Pilsen, dok je jedina bez pobjede Mujezinovićeva Darusafaka.

U duelu dvojice naših trenera, Nihada Izića i Bogdana Tanjevića, uspješniji je bio Boša čiji je Fenerbahce slavio sa 90:70 u gostima kod Izićevog Tofasa. Fener je utakmicu dobio u trećem periodu igre koji je rješio u svoju korist rezultatom 33:15.

Utakmica je dobivena pod obručem gdje su briljirali centri Fenera. Semih Erden je odigrao najbolju utakmicu ove sezone sa 20 poena i 11 skokova, dok je Omer Asik dodao 15 poena i 8 skokova. Damir Mršić i Emir Preldžić su postigli po 6 poena, uz 4 skoka Preldžića.

U timu Nihada Izića svi igrači su se upisali u strijelce, a jedino je Marko Kolarić bio dvocifren sa 21 poenom. Ponovo je za Tofas bio problem skok koji ih muči tokom cijele sezone.

U drugoj današnjoj utakmici lider na tabeli Efes Pilsen nije imao problema protiv Aliage. Efes je slavio sa 100:74. Među pet dvocifrenih igrača Efesa najviše su se istakli Charles Smith sa 22 i Igor Rakočević sa 15 poena. Jack i Reha su sa po 17 bili najefikasniji kod Aliage.

Rezultati:

Tofas – Fenerbahce 70:90
Aliaga Petkim – Efes Pilsen 74:100

Poredak: Efes Pilsen 7-0, Fenerbahce i Besiktas 5-2.......Galatasaray 1-6 i Darusafaka 0-7.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.