Tau dovela četvrto pojačanje
Ribas pojačava vanjsku liniju

ACB liga

Tau dovela četvrto pojačanje

Tau Ceramica je nastavila s dovođenjem pojačanja za narednu sezonu. Četvrto ovoljetno pojačanje je mladi bek Pau Ribas koji je stigao iz Joventuta, a ugovor je potpisao na četiri godine.

Duško Ivanović će tako uprkos odlasku dvojice ponajboljih igrača, Rakočevića i Splitera i naredne sezone imati vrlo kvalitetan tim.

Nakon što su potpisali Elyahua, Englisha i Herrmanna, sad je stigao i potencijalni španski reprezentativac, čime je vanjska linija vjerovatno zatvorena. Radi se igraču koji je bio jedan od nositelja igre tima iz Badalone s kojim je osvojio Kup kralja, Eurocup i španski Superkup.

U tandemu s Rubiom nosio je Joventut kroz Euroligu i ACB ligu. Pau Ribas se obavezao da će u Victoriji ostati naredne četiri godine, gdje bi trebao zarađivati 540.000 eura po godini dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.