Tau gubi Prigionija i Mickeala

Osipa se sastav u Vitoriju

Tau gubi Prigionija i Mickeala

Nastavlja se osipanje Tau Ceramice. Nakon što je Igor Rakočević potpisao za Efes Pilsen, iz baskijskog kluba odlazak su najavili Pete Mickeal i Pablo Prigioni.

Nakon poraza u finalnoj seriji od Barcelone, izgleda da će u redovima Tau Ceramice, čiji dresu nosi i reprezentativac Bosne i Hercegovine Mirza Teletović, doći do velikih promjena.

Prvo je najbolji strijelac ekipe Igor Rakočević odlučio napustiti Vitoriju i preseliti se u Istanbul, gdje će od naredne sezone nositi dres Efes Pilsena. Raskid ugovora potom je zatražio i Pablo Prigioni, dok je Mickeal dobio ponudu od Barcelone, koju namjerava prihvatiti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.