TAU se provukla
Teletović nije bio na nivou igara

ACB liga, kolo

TAU se provukla

TAU Ceramica je imala mnogo sreće u 21. kolu španske ACB lige. Na gostovanju kod „napaljene“ Granade na jedvite jade je došla do pobjede koju je „iščupala“ u finišu.

Rezultat je glasio 87:86, a Mirza Teletović je kao i većina igrača nakon napornih mečeva u prvenstvu u Euroligi sebi priuštio malo odmora pa je meč završio sa 2 poena i 2 skoka.

Imao je jako loše šutersko veče (0-7), ali i raspoloženog saigrača Rakočevića koji je u trijumf ugradio 30 poena i najzaslužniji je što su „keramičari“ sačuvali obraz.

Mursia je konačno slavila. Nakon nekoliko neočekivanih poraza stigla je i (ne)očekivana pobjeda. Na gostovanju VivaMenorci do ovog kola „fenjeraš“ je slavio sa 94:84, uz 2 koša Ivana Opačka. Dean Tauquan sa 30 poena bio je prvo ime meča.
Iz 21. kola treba izdvojiti pobjedu Pamese (81:77) nad Estudiantesom, te Unicaje u meču protiv Bilbao Basketa (84:73). Cabezas sa 20 poena predvodio je pobjednike dok je na drugoj strani najefikasniji bio Recker (17).

Poredak
1. TAU Cerámica 19-1, Regal FC Barcelona 16-4, DKV Joventut 15-5, Real Madrid 14-5, Unicaja 14-6, Kalise Gran Canaria 12-7, Pamesa Valencia 11-9...
15. CB Murcia 5-15, VivaMenorca 5-15, Cajasol 4-16.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.