Taurasi uzimala doping
Diana Taurasi

Najbolja igračica današnjice suspendovana

Taurasi uzimala doping

M. Maksimović

Diana Taurasi, po mnogima najbolja košarkašica svijeta u ovom trenutku je uzimala doping. Ove informacije stižu iz Turske, gdje Taurasi igra za ekipu Fenerbahcea.

Amerikanka je bila pozitivna na doping testu 13. novembra, a detalji rezultata testa nisu poznati.Detalji nisu poznati, a Taurasi je privremeno suspendovana. Ona i njen menadžer tvrde kako ona nije uzimala nikakva nedozvoljena sredstva te su zatražili novu analizu, a rezultati bi trebali biti poznati u januaru.

Diana je studirala na Connecticutu te je kao prvi pick drafta 2004.godine završila u ekipi Phoenix Mercuryja. Iste godine je osvojila trofej za Rookiea, ukupno je četiri puta svrstavana u prvu petorku WNBA lige.Od 2006.godine igrala je za ekipu Spartaka iz Moskve, od ove nosi dres Fenerbahcea. Ukupno je u karijeri četiri puta bila prvak Evrope, ima dva WNBA naslova, dva zlata sa Olimpijade.

Tokom igranja u WNBA ligi, Diana je imala problema sa zakonom, tačnije dvije utakmice je suspendovana zbog vožnje u alkoholiziranom stanju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.