Teague i Ellis igrači sedmice u NBA ligi

Najbolji u protekloj sedmici

Teague i Ellis igrači sedmice u NBA ligi

M. Šljivak

Jeff Teague iz Atlanta Hawksa i Monta Ellis iz Dallas Mavericksa, proglašeni su za najbolje igrače NBA lige u protekloj sedmici.

Atlanta je uspjela u samom finišu sezone osigurati nastup u doigravanju, a posebne zasluge za tri pobjede u četiri utakmice u protekloj sedmici ima Jeff Teague, koji je predvodio tim s preko 20 poena i gotovo šest asistencija po meču. 

Ovakva statistika mu je bila dovoljna da ponese titulu najboljeg igrača Istočne konferencije. 

S druge strane u Zapadnoj konferenciji, titulu najboljeg u protekloj sedmici ponio je košarkaš Dallas Mavericksa, Monta Ellis. 

Ellis je prosječno ubacivao 25,7 poena uz gotovo pet asistencija po meču, a najbolju utakmicu je pružio u duelu s Phoenix Sunsima, gdje je ubacio 37 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.