Teksaški okršaji sve zanimljiviji, Spursi izjednačili

San Antonio slavio u Dallasu

Teksaški okršaji sve zanimljiviji, Spursi izjednačili

Edmir Škorić

Teksaški rivali, Dallas Mavericks i San Antonio Spursi, odigrali su četvrtu utakmicu u doigravanju, a gosti su stigli do pobjeede 93:89, te je sada serija izjednačena 2:2.

Spursi su na sovm parketu jednom slavili, jednom su poraženi, a i u Dallasu su, nakon jednog poraza, ostvarili jednu pobjedu. Premda su se Mavsi nadali pobjedi i 3:1 vodstvu, sjajna momčad koju predvodi legendarni Gregg Popovich ipak se vratila.

Bio je to dosta neizvjestan duel u kojem su domaći mogli do pobjede. Sjajno otvaranju utakmice za Dirka Nowitzkog i društvo, pa su imali i plus 10 na početku (12:2), a na kraju prve četvrtine vodili su rezultatom 23:18.

U drugoj četvrtini potpuni preokret. Spursi odlaze na odmor s velikih +15 (36:50). U trećoj četvrtini gosti imaju i do 20 poena razlike (38:58), ali Dallas se uspijeva nekako vratiti, pa se treći period igre završava sa "samo" osam poena prednosti u korist gostiju (65:73).

Topila se pomalo prednost Spursa u zadnjoj četvrtini. Konačno je Dallas izjednačio (77:77) kasnije poveo 83:82, ali onda iskusni Spursi vraćaju stvari na svoje mjesto i na kraju dolaze do pobjede rezultatom 93:89. 

Uzdanica je bio iskusni Manu Ginobili sa 23 poena, Boris Diaw je ubacio 17. Oni su zasjenili "zvijezde" u gostujućem sastavu Tim Duncan je ubacio 14 poena uz 10 skokova, a Tony Parker 10, koliko je imao i Tiago Splitter uz 12 skokova. 

Monta Elis je bio najefikasniji u Mavsima sa 20 poena, dok je iskusni Nijemac Nowitzki ubacio 19 poena uz sedam skokova. Jose Calderon je meč završio sa 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.