Teletović bolji od Đedovića
Vrlo dobra utakmica Teletovića

ACB liga

Teletović bolji od Đedovića

Danas su odigrane utakmice dvadeset prvog kola ACB lige. U ovom kolu na programu je bio bh. derbi između Đedovićevog Xacobea i Teletovićevog Caja Laborala.

U duelu klubova za koje nastupaju bh. reprezentativci, Xacobea i Caja Laborala, pobjedu su odnijeli gosti (80:76). Nakon tri odlične utakmice Nihad Đedović danas nije imao svoj dan. Mladi reprezentativac naše zemlje ostao je bez upisanih poena. Kod Xacobea su najbolji bili Terry sa 18 poena i 12 skokova, te Jackson sa 18 poena.

Caja Laboral je ponovo igrao bez Splittera, a Mirza Teletović je upisao 11 poena i 5 skokova. Prvo ime Ivanovićevog tima bio je San Emeterio sa 17 poena i 7 skokova, Eliyahu je ubacio 15, a Ribas 14 poena.

Real Madrid je odigrao odličnu utakmicu na gostovanju kod Murcije (96:76). Izabranici Ettorea Messine su iskoristili lošu situaciju u Murciji koja se nalazi u velikoj krizi i upisali sigurnu pobjedu. Kaukenas je kod Reala ubacio 18 poena, Veličković 16 poena i 8 skokova, a Tomić i Lavrinovič po 12. Kod Murcije je ponovo jedina svjetla tačka bio Miloš Vujanić sa 20 poena.

Cajasol i Estudiantes su opravdali epitet jednog od derbija kola i odigrali vrlo dobru utakmicu. Domaći tim je slavio pobjedu rezultatom 83:78. Duško Savanović je ponovo briljirao i potvrdio odličnu formu (29 poena, 5 skokova), a Gabriel German je sa 14 poena predvodio goste iz Madrida.

Bilbao je nakon nekoliko nizanih poraza konačno slavio pobjedu. Baskijci su slavili protiv Manrese (84:67), a latvijski reprezentativac Janis Blums je s 20 poena potvrdio da je povreda iza njega. Kod Manrese je Ukrajinac Sergiy Gladyr ubacio 15 poena.

Pobjednički niz Valladolida okončan je kod Gran Canarije (77:63). Pobjedu Canariji donijeli su Jaycee Carroll sa 17 i Norris i McDonald sa po 12 poena, dok je mladi Diego Garcia sa 17 poena bio prvo ime Valladolida.

U jednoj teškoj i vrlo izjednačenoj utakmici Alicante je bio bolji od Fuenlabrade sa 85:82. Txemi Urtasun je sa 17 poena bio lider pobjedničkog sastava, dok su standardno kod gostiju najbolji bili Fitch sa 20 i Batista sa 18 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.