Teletović, Đedović i Sinanović odlični
Mirza Teletović je odigrao još jednu odličnu utakmicu

ACB liga

Teletović, Đedović i Sinanović odlični

Počela je najjača evropska košarkaška liga, ACB. Naša trojica igrača, Mirza Teletović, Nihad Đedović i Nedžad Sinanović, odigrali su odlične utakmice, ali je samo Teletović upisao pobjedu.

Teletovićeva Caja Laboral je uspješno krenula u novu sezonu ACB lige, pobjedom u gostima kod Murcie rezultatom 88:66. Mirza Teletović je sa 33 minute provedene na parketu uz San Emeterija, koji je proveo 36, bio igrač s najviše odigranih minuta u pobjedničkom timu.

Mirza je postigao 11 poena, 4 skoka i 3 asistencije. Najefikasniji igrač Caje bio je San Emeterio sa 22 poena, dok je odličnu partiju pružio i bivši igrač Širokog Stanko Barać, koji je ubacio 20 poena. Kod Murcije je najbolji bio Delininkaitis sa 12 poena.

Nihad Đedović je u svom prvom nastupu u ACB ligi odmah igrao protiv svoje Barcelone koja ga je posudila Xacobeu. Barcelona je bila bolja rezultatom 80:63, a Đedović je ubacio 11 poena i ostvario 3 skoka. U redovima aktuelnog prvaka, kao po običaju, najbolji je bio Juan Carlos Navarro sa 19 poena.

Nedžad Sinanović je u porazu svoje Unicaje na domaćem parketu od Fuenlabrade 74:71 bio solidan. Za nešto manje od osam minuta provedenih na parketu ubacio je 7 poena i ostvario 5 skokova. U redovima Fuenlabrade najbolji je bio Urugvajac Esteban Batista koji je ubacio 20 poena, imao 15 skokova, 3 asistencije i 6 blokada, čime je ponio epitet MVP-a kola.

Pojačani Real Madrid je odlično otvorio novu sezonu pobjedom kod Cajasol San Fernando rezultatom 86:66. Novajlija Rimantas Kaukenas sa 21 poenom bio je najbolji igrač Madrižana, dok je kod Caje najbolju partiju pružio Tariq Kirksay sa 10 poena.

Rezultati:

Murcia – Caja Laboral 66:88
Xacobeo – Barcelona 63:80
Unicaja Malaga – Fuenlabrada 71:74
Cajasol – Real Madrid 66:86
Lagun Aro – Manresa 77:80
Bilbao – Granada 74:63
Alicante – Valladolid 80:78
Valencia – Estudiantes 80:68
Gran Canaria – DKV Joventut 67:69

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.