Teletović dobio veliko pojačanje

ACB liga

Teletović dobio veliko pojačanje

Caja Laboral, za koju igra bh. reprezentativac Mirza Teletović, dobila je veliko pojačanje uoči doigravanja ACB lige u koje će Caja najvjerovatnije ići sa druge pozicije.

Ugovor sa Cajom do kraja sezone potpisao je sjajni play Milton Palacio koji je ove sezone nosio dres grčke Kavale, a kako Kavala nije uspjela ući u doigravanje grčkog prvenstva, on se odlučio na rastanak sa klubom.

Prije Kavale Palacio je s dosta uspjeha nosio dres Partizana i Khimkija. Prije dolaska u Evropu igrao je u NBA klubovima, Memphisu, Bostonu, Phoenixu, Clevelandu i Torontu, a u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu odigrao je 470 utakmica uz prosjek 4.8 poena i 2.5 asistencija po utakmici.

U dresu Kavale ove sezone je imao u prosjeku 10.3 poena po utakmici. Caja je nakon pobjede nad Realom u prošlom kolu skoro sigurno osigurala poziciju broj dva iza Barcelone. U posljednja dva kola regularnog dijela sezone baskijskom klubu je potrebna jedna pobjeda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.