Teletović najbolji strijelac kola
Teletović ponovo odličan

ACB liga

Teletović najbolji strijelac kola

S današnjih pet utakmica kompletirano je 27. kolo ACB lige.  Mirza Teletović je ponovo odigrao odličnu utakmicu i sa 23 poena i 7 skokova odveo Caju Laboral do gostujuće pobjede nad Valladolidom (86:70). S 23 poena Mirza je najbolji strijelac 27. kola.

Uz Teletovića najbolji je bio Tiago Splitter s 18 poena, dok je Stanko Barać ubacio 11. U redovima Valladolida prvo ime bio je Robert Battier sa 14 poena i 7 skokova.

Drugi naš reprezentativac, Nihad Đedović, nije ni ovaj put ulazio u igru Xacobea u domaćem porazu od Murcije (67:79). Prvo ime Xacobea bio je Javier Bulfoni sa 22 poena, dok su Miloš Vujanić i Shammond Williams kod Murcije ubacili po 17 poena.

Najubjedljiviju pobjedu ovog kola upisao je Estudiantes protiv Manrese (96:67). Pancho Jasen je kod pobjednika upisao 16 poena i 10 skokova, dok je 16 poena kod Manrese ubacio Larry Lewis.

Ubjedljivu pobjedu upisala je i Gran Canaria, koja je slavila protiv Lagun Ara sa 83:68. Will McDonald je s 18 poena bio najbolji u pobjedničkom, a Antawn Barbour sa 14 u poraženom timu.

U posljednjoj utakmici kola, Bilbao je slavio u gostima kod Alicantea sa 76:74. Odličnu partiju u pobjedničkom timu odigrali su Javier Salgado sa 22 i Alex Mumbru sa 17 poena. Kod Alicantea je najbolji bio Mindaugas Katelynas sa 14 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.