Teletović najbolji strijelac kola

Još jedna sjajna partija našeg reprezentativca

Teletović najbolji strijelac kola

Ovog vikenda su odigrane utakmice petog kola španske ACB lige. Mirza Teletović je i u ovom kolu odigrao sjajnu utakmicu i sa 23 poena je bio najbolji strijelac kola.

Naš reprezentativac je bio najbolji pojeidnac utakmice u pobjedi Caje Laboral protiv Fuenlabrade (90:81), dok je Esteban Batista sa 22 poena i 11 skokova bio prvo ime Fuenlabrade.

Prvi poraz u novoj sezoni doživio je Real Madrid i to na gostovanju kod Alicantea (78:67). Pet igrača pobjedničkog sastava imalo je dvocifren učinak, a najefikasniji je bio Thomas Huertel sa 16. U redovima Reala je najbolji bio Carlos Suarez sa 16 poena i 9 skokova.

Najubjedljiviju pobjedu kola upisala je Barcelona koja je sa ubjedljivih 84:44 pregazila Menorcu. Navarro je ubacio 16, a Mickeal 14 poena kod Barcelone, a Joakim Donaldson je sa 15 poena predvodio poraženu momčad.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.