Teletović odličan, Partizan poražen
Još jedna velika noć Mirze Teletovića

Euroliga Top 16

Teletović odličan, Partizan poražen

U preostale dvije utakmice petog kola Top 16 faze Eurolige grčki klubovi, Panathinaikos i Olympiakos su upisali ubjedljive pobjede protiv Partizana i Caja Laborala.

Panathinaikos je u beogradskoj dvorani Pionir upisao prvu ovosezonsku pobjedu (82:66), dok je Olympiakos upisao i petu pobjedu protiv španskog Caja Laborala (102:85).

Bez Nikole Pekovića i pod velikim pritiskom igrači Panathinaikosa su došli u Beograd. Zlobnici su govorili kako će Željko Obradović pustiti utakmicu Partizanu, ali se pokazalo ono što su rijetki govorili. Pao je veliko ime evropske košarke koje ne pušta utakmice.

Partizan se držao u prvom poluvremenu vrlo dobro. Nakon deset minuta igre rezultat je bio 19:19, a na veliki odmor Pao odlazi sa plus tri poena (35:32). Drugo poluvrijeme igra Partizana se potpuno raspala. Panathinaikos je na krilima sjajnog Drew Nicholasa povećavao svoju prednost iz minute u minutu, a ona je na kraju narasla na plus 16 (82:66).

U pobjedi Panathinaikosa je najbolju utakmicu odigrao Drew Nicholas koji je meč završio sa 22 poena, ubacio je čak šest trica bez promašaja. Dvocifreni učinak je imao i Mike Batiste sa 12 poena. U redovima Partizana je na svom nivou bio samo Lester McCalebb koji je ubacio 22 poena.

Teletović odličan u porazu Caja Laborala

Olympiakos je upisao i petu pobjedu (102:85), te ostao jedini neporaženi tim nakon pet kola. Grčki tim je odigrao odličnu ujtakmicu protiv tima Duška Ivanovića kojem sada treba pobjeda protiv Cibone u polsjednjem kolu da bi izborili mjesto među najboljih osam ekipa Eurolige.

Caja Laboral je na početku utakmice izgledao mnogo bolje od domaćeg tima. Nakon deset minuta su suigrači Mirze Teletovića imali prednost od sedam poena (22:29), ali se onda domaći tim budi iz sna i preokreće rezultat. Drugu i treću četvrtinu su domaći igrači odigrali na vrhunskom nivou.

Na poluvremenu su igrači Olympiakosa vodili s četiri poena razlike (49:45),a ta prednost je na kraju trećeg perioda iznosila velikih 19 poena razlike (80:61). Do kraja utakmice nije bilo većih promjena, domaći su igrači mirno priveli utakmicu kraju (102:85).

Sjajnu partiju u pobjedi domaćeg tima su odigrali Josh Childres, koji je upisao 20 poena i 10 skokova i Sofoklis Schortsanitis, koji je ubacio 19 poena. Mirza Teletović je utakmicu završio s 25 poena i 9 skokova, ali to nije pomoglo njegovom timu da izbjegne poraz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.