Teletović odličan u baskijskom derbiju
Ponovo ključna uloga u pobjedi Caja Laborala

ACB liga

Teletović odličan u baskijskom derbiju

Današnjim utakmicama je kompletirano devetnaesto kolo španske ACB lige. Nakon što je sinoć Đedović odigrao oldičnu utakmicu to je danas učinio i Mirza Teletović koji je slavio u derbiju protiv još jednog Hercegovca Damira Markote u redovima Bilbaoa.

Real Madrid je upisao novu pobjedu, dok je u jednom od derbija kola Cajasol bio bolji od Joventuta. Murcia se polako čupa iz zone za ispadanje, dok Fuenlabrada sve više tone.

Mirza Teletović je s 18 poena i 4 skoka učestvovao u pobjedi svog Caja Laborala u baskijskom derbiju protiv Bilbao Basketa (86:71). Efikasniji od Teletovića bio je samo Thiago Splitter sa 19 poena, a Marcelinho i English su dodali po 11. Jedini dvocifreni u poraženom timu bili su Marko Banić s 15 i Alex Mumbru s 13 poena.

Real Madrid je nastavio svoj pobjednički nizi i na gostovanju kod Lagun Ara (96:72). Rimantas Kaukenas je bio najefikasniji kod Reala sa 16 poena, Bullock je dodao 14, Reyes 12, a Lavrinovič, Jarić i Veličković po 11. U timu Reala je svoj debi imao i hrvatski reprezentativac Ante Tomić koji je upisao 5 poen ai 3 skoka. Ignerski sa 16 i Panko sa 15 su bili najbolji kod Ara.

Vrlo dobru utakmicu su odigrali Cajasol i Joventut, a slavio je domaći tim sa 72:59. Duško Savanović j eponovo bio prvo ime Cajasola  sa 18 poena, Earl Calloway je dodao 15, dok su Kristaps Valters s 14 i Clay Tucker s 12 poena bili najbolji kod Joventuta.

Murcia nakon promjene trenera igra sve bolje. Novu pobjedu je Murcia ostvarila protiv Fuenlabrade sa 98:71. Miloš Vujanić je s 26 poena predvodio Murciju do pobjede, a pomogao mu je Pedro Robles sa 24 poena. Kod gostiju je Gerald Fitch bio najefikasniji sa 26 poena.

Alicante je sa 80:74 bio bolji od Granade, Pedro Llompart je ubacio 21 poen, Andriuskevicius 19 poen ai 7 skokova, dok je Joe Ingles sa 17 poena bio najefikasniji kod Granade, uz 10 poena i 10 skokova Richarda Hendrixa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.