Teletović odveo Caju u četvrtfinale
Još jedna sjajna večer Mirze Teletovića

Euroliga Top 16

Teletović odveo Caju u četvrtfinale

Sjajnom igrom Mirze Teletovića, Caja Laboral je uspio nakon produžetka savladati Cibonu i izboriti plasman dalje, dok je Khimki uprkos odličnoj igri i pobjedi nad Olympiakosom završio svoj evropski put.

Sjajna večer u grupi završila je triler završnicom. Caja Laboral je bila bolja od Cibone, a Khimki od Olympiakosa, a kako su oba tima imala isto bodova i isti međusobni omjer, o putniku dalje je odlučivala ukupna koš razlika. Na kraju je Caja završila sa - 6, a Khimki sa -11.

Caja i Cibona su odigrali odličnu utakmicu punu uzbuđenja. Cibona je tri minute prije kraja utakmice imala plus 14 poena i pobjedu, dvoranom u Victoriji vladao je muk, ali su Mirza i drugovi uspjeli doći do produžetka u kojem su izborili plasman dalje. Sjajnom igrom u dodatnih pet minuta (24:12) Laboral je slavio pobjedu (102:90) i izborio drugo mjesto u grupi.

Mirza Teletović je odigrao još jednu veliku utakmicu upisavši 25 poena i 9 skokova za index 27, San Emeterio je dodao 19 poena, a Marcelo Huertas 16 poena i 7 asistencija. Kod Cibosa su najbolji bili Marko Tomas sa 23 poena i Vedran Vukušić sa 20 poena i 8 skokova.

U drugoj utakmici grupe je Khimki bio bolji od Olympiakosa sa 96:83, što je Grcima prvi poraz u Top 16 fazi. Khimki je tokom cijelog susreta bio bolji tim, imao je prednost i preko 20 poena razlike, ali je grčki tim u posljednjih deset minuta odigrao u odličnom ritmu i dobio posljednju dionicu sa 24:18, što je bilo kobno za domaći tim, koji s eoprostio od Eurolige za ovu godinu.

Odličnu utakmicu su kod Khimkija odigrali Keith Langford sa 24 poena i 7 asistencija i Kelly McCarty sa 21 poenom. Kod Olympiakosa su najbolji bili Linas Kleiza i Miloš Teodosić, koji su ubacili po 17 poena. Olympiakos u četvrtfinalu igra protiv Prokoma, a Caja Laboral protiv CSKA Moskve.

U utakmici bez rezultatskog značaja, Prokom je poražen na svom parketu od Unicaja Malage sa 82:63. U redovima Prokoma je odličan bio bh. reprezentativac Ratko Varda, koji je upisao 16 poena i 9 skokova, a Joel Freeland je sa 17 poena predvodio Unicaju do pobjede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.