Teletović opet blistao, Caja slavila

Endesa liga, 5. kolo

Teletović opet blistao, Caja slavila

Edmir Škorić

Pet susreta odigrano je u nedjelju u 5. kolu španske Endesa lige. Mirza Teletović je pružio još jednu veliku partiju.

Naš je reprezentativac jedan od najzaslužnijih za trijumf Caje Laboral na parketu košarkaša Valladolida (73:69). Mirza Teletović je za 25 minuta i 15 sekundi, koliko je danas igrao, ubacio 17 koševa. Mirza je ubacio jednu trojku od tri pokušaja, 4/9 za dva i 6/9 sa linije slobodnih bacanja.

Imao je naš reprezentativac i dvije asistencije. San Emterio je za Caju također ubacio 17 poena, a dvoznamenkast je bio i Thomas Heurtel (10p).

Unicaja je poražena u gostima kod Valencije sa 75:62, dok je Barcelona sa 66:56 bila bolja od Fuenlabrade.  Nedžad Sinanović je u porazu Unicaje odigrao 11 minuta i 46 sekundi, ubacio je dva poena i ubilježio jednu asistenciju.

Endesa liga, 5. kolo:

Zaragoza – Lagun Aro 77:86
Valencia – Unicaja 75:62
Fuenlabrada – Barcelona 56:66
Obradoiro – Aliacnte 69:73
Valladolid – Caja Laboral 64:76

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.