Teletović ponovo blistao
Teletović ponovo sjajan

ACB liga

Teletović ponovo blistao

Odigrane su prve dvije utakmice 30. kola ACB lige. Caja Laboral je uz još jednu odličnu utakmicu Teletovića slavila protiv Fuenlabrade, dok je Barcelona poražena od Lagun Ara.

Caja Laboral je slavila u gostima kod Fuenlabrade sa 86:80. U posljednjih deset minuta su timovi ušli poravnati, ali je Caja širinom klupe dobila utakmicu u posljednjem periodu.

Prvo ime utakmice bio je Thiago Splitter sa 26 poena i 7 skokova, dok je Mirza Teletović dodao 22 poena i 3 skoka. Gerald Fitch je sa 16 poena bio najbolji kod Fuenlabrade.

U drugoj utakmici je Barcelona poražena na gostovanju kod Lagun Ara u San Sebastianu sa 71:60. David Doblas je sa 18 poena bio prvo ime Ara, a Erazem Lorbek je sa 16 poena i 7 skokova bio najbolji kod Barcelone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.