Teletović ponovo koban za Maccabi

Velika noć španskih klubova

Teletović ponovo koban za Maccabi

Večeras je kompletirano prvo kolo Eurolige u kojem osim pobjede Milana nije bilo većih iznenađenja. U derbiju večeri Caja Laboral je bila bolja od Maccabija uz sjajnu partiju Mirze Teletovića.

Mirza Teletović nije ubacio 28 poena ni osam trica kao prošle godine u Tel Avivu, ali je i večeras presudio vlikom Maccabiju. Naš reprezntativac je upisao 16 poena i 8 skokova, ubacio je četiri trice, a sve poene je ubacio u prvom poluvremenu kada je Caja Laboral i ostvarila veliku prednost koju gosti više nisu mogli dostići.

Caja je nakon sedam minuta utakmice vodila sa 24:6 i već tada je utakmica bila gotova. Maccabi je dobio zadnjih deset minuta sa 29:18 i uspio je malo smanjiti rezultatski zaostatak, ali pobjeda ipak pripala španskom prvaku (94:78). Prvo ime Caje bio je David Logan sa 25 poena, dok je kod Maccabija jedini na svom nivou bio Chuck Eidson sa 14 poena i 7 skokova.

Cibona je sa devet debitanata u sastavu pružila dobar otpor Barceloni, ali je očekivano poražena sa 80:66. U drugom dijelu utakmice su cibosi bili potpuno ravnopravni, ali nisu imali snage da se odupru mnogo jačem rivalu.

Bojan Bogdanović je sa 28 poena protiv Barcelone još jednom pokazao o kakvom se igraču radi, Leon Radošević je dodao 15 poena i 9 skokova, dok su kod pobjedničkog sastava najefikasniji bili Juan Carlos Navarro i Ricky Rubio sa po 14 poena.

Novu sezonu Eurolige pobjedom je otvorila i Unicaja Malaga protiv belgijskog Charleroija rezultatom 84:73. Utakmicu života odigrao je Guillem Rubio sa 22 postignuta poena, Joel Freeland je dodao 18 poena i 8 skokova, dok je Brian Greene kod Charleroija ubacio 20 poena.

Veliku špansku večer pokvario je Panathinaikos pobjedom u Valenciji rezultatom 72:56. Previše neiskusnih igrača Valencije kumovalo je porazu protiv, ipak, boljeg tima. Mike Batiste sa 13 i Stratos Perperoglou sa 10 poena bili su najefikasniji kod Paoa, dok su Rafa Martinez sa 16 i Victor Claver sa 15 poena predvodili Valenciju.

Najubjedljiviju pobjedu večeri upisao je Montepaschi koji je u Sijeni pregazio Cholet sa 76:44. Marco Carrareto i Ksistof Lavrinovič su ubacili po 13, a Lestr McCalebb 12 poena kod talijanskog prvaka, dok je Alvin Robinson sa 9 poena i 6 skokova bio prvo ime francuskog prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.