Teletović ponovo odličan, Caja pobijedila

Novi double-double

Teletović ponovo odličan, Caja pobijedila

Midhat Šljivak

U 6. kolu španjolske ACB lige reprezentativac Bosne i Hercegovine Mirza Teletović ponovo je pružio sjajnu partiju.

Caja Laboral je u Vitoriji savladala Xacobeo rezultatom 72:53, a Teletović je u ovom susretu ubacio 14 poena, te je upisao 11 skokova.

Pobjednik u ovom susretu znao se već nakon prvih deset minuta igre koju je Caja dobila rezultatom 18:7, te je do kraja mirnom igrom konstantno povećavala prednost.

U ostalim susretima ovog kola Barcelona je bila bolja od Joventuta 82:70 uz odličnu partiju Boniface Ndonga koji je ubacio 20 koševa, te je imao 10 skokova.

Alicante je bio bolji od Gran Canarie 58:55, Murcia od Fuenlabrade 69:63, dok je Estudiantes nakon produžetaka savladao Zaragozu 67:63.

Unicaja je i nakon ovog kola vodeći tim nakon što su i danas upisali novi ubjedljiv trijumf. Ovog puta stradao je Valladolid 78:51.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.