Teletović ponovo prijetnja za Maccabi

Večeras preostale utakmice prvog kola Eurolige

Teletović ponovo prijetnja za Maccabi

Sedam preostalih utakmica prvog kola Eurolige na rasporedu je večeras. Derbi kola igra se u Victoriji gdje španski prvak Caja Laboral dočekuje Maccabija koji i ove sezone ima velike ambicije.

Mirza Teletović je zadnjih 18 utakmica zaredom postizao barem jednu tricu u utakmicama Eurolige, a prošle sezone je sa 28 poena od čega osam trica uništio Maccabi u Nokia Areni. Caja večeras u sastavu ima čak šest debitanata u Euroligi, pa se u izraelskom velikanu nadaju kako to može biti voda na njihov mlin.

Barcelona u odbranu naslova kreće iz svoje dvorane gdje im dolazi Cibona. Zdravko Radulović  je u Barcelonu poveo momčad sa devet debitanata, pa zbog toga mladim Cibosima niko ne daje nikakve šanse protiv strašne Barce. Rubio, Navarro i Mickeal su već u odličnoj formi, a Gianluca Basile večeras igra svoju 200. euroligašku utakmicu, dok Erazem Lorbek treba jednu blokadu kako bi se na 10. mjestu vječne liste blokera izjednačio sa Slavkom Vranešom.

Partizan sa novim trenerom Vladom Jovanovićem novu evropsku avanturu počinje iz Zelene šume u Kaunasu kod Žalgirisa kojeg s klupe vodi Aco Petrović. Dušan Kecman treba još 13 poena kako bi stigao do brojke od 1000 u Euroligi, a vrijedan jubilej ima i kapiten Petar Božić koji večeras igra 100. utakmicu u ovom takmičenju.

Bivši trener Partizana Duško Vujošević euroligaški debi na klupi moskovskog CSKA ima protiv AJ Milana. J.R. Holden, ukoliko bude zdrav, večeras igra 200. utakmicu u kojoj su mu potrebna 23 poena kako bi se izjednačio na trećem mjestu liste strijelaca svih vremena sa Nikolom Vujčićem. U redovima CSKA jedini debitant je Boban Marjanović, dok su u redovima Milana trojica (Pecherov, Melli i Ganeto). Stefano Mancinelli treba ukrasti još tri lopte kako bi imao 100 ukradenih.

Vrlo zanimljiva utakmica nas očekuje u Valenciji gdje domaća momčad dočekuje Panathinaikos koji je prošle sezone imao vrlo loš nastup u ovom takmičenju, pa od ove sezone očekuje mnogo više. Najveće pojačanje Valencije je Robertas Javtokas koji je prije tri godine upravo u dresu Panathinaikosa osvojio naslov prvaka Eurolige. Manuel Hussein na klupi Valencije debituje sa još devet debitanata u sastavu.

Montepaschi je podmladio ekipu, ali i sa šest debitanata ove sezone ima velike ambicije. Večeras očekuju prvu pobjedu protiv Choleta, koji osim Vuleta Avdalovića i Claudea Marquisa nema niti jednog igrača koji je ranije igrao Euroligu. To je idealna prilika za Zisisa, koji treba jednu ukradenu loptu za brojku 100, McCalebba, Kaukenasa, Lavrinoviča i drugove da upišu prvu pobjedu.

Možda i najveći favorit večerašnjeg programa, Unicaja Malaga, dočekuje Charleroija i sve osim pobjede momčadi Aita Renesesa bilo bi veliko iznenađenje. Aito dobro poznaje glavne igrače Charleroija. Demonda Malleta je trenirao u Joventutu, dok je Joseph Gomis dvije sezone nosio dres Unicaje. Nedžad Sinanović je na spisku Unicaje, ali prema posljednjim informacijama neće se naći u zapisniku za večerašnji duel.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.