Teletović poražen, Đedović slavio

Euroliga, 6. kolo

Teletović poražen, Đedović slavio

Edmir Škorić

Večeras su igrani susreti 6. kola Eurolige, a domaće pobjede ostvarili su Charleroi, Maccabi, Partizan i Real Madrid, dok je Lottomatica slavila u Bambergu.

Prava drama u završnici odigrala se u Bambergu, kada je tricom Charlesa Smitha, skoro sa zvukom sirene, Roma našeg Nihada Đedovića (23 minute i 10 sekundi na terenu, 3 poena) ostvarila vrijednu pobjedu u prvom susretu skupine B. Rimljani su ovom pobjedom došli nadomak TOP 16.

Derbi je odigran u Madridu, gdje su košarkaši Reala rezultatom 82:68 savladali grčki Olympiakos.

Na dobrom putu za TOP 16 su i košarkaši Partizana, nakon domaće pobjede nad Žalgirisom (68:62). "Crno-beli" su slavili ponajviše nošeni sjajnom publikom u Pioniru, ali i sjajnim Milosavljevićem (19 p).

U drugoj utakmici skupine A, Maccabi je u Tel Avivu, rezultatom 81:70, savladao Caju Laboral za koju nastupa Mirza Teletović (15p).

Charleroi je bio bolji od Unicaje sa 79:74. Utakmicu je obilježio sjajni Demond Mallet sa 23 ubačena poena, tri skoka i dvije asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.