Teletović presudio Barceloni

Teletović presudio Barceloni

U derbiju osmog kola španske ACB lige Caja Laboral je pred 10. 000 navijača u Fernando San Buesa dvorani bila bolja od Barcelone sa 87:80, a ponovo je sjajnu utakmicu odigrao naš reprezentativac Mirza Teletović.

Teletović je utakmicu završio sa 17 poena i 4 skoka, za dva poena je šutirao 4/6, a za tri 3/7. Efikasniji od Teletovića u redovima Caje bio je samo Brad Oleson sa 18 poena, odličan je bio Stanko Barać sa 15 poena i 12 skokova, kao i Fernando San Emeterio sa 15 poena i 7 skokova.

Barcelona je vodila većim dijelom utakmice, ali je posljednja četvrtina bila kobna za evropskog prvaka. Zadnjih deset minuta je Caja riješila u svoju korist sa velikih 33:16 i tako stigla do pobjede. Ricky Rubio je sa 15 poena i 8 asistencija predvodio Barcelonu, a Pete Mickeal je dodao 11.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.