Teletović promašio tricu za finale

Super kup Španije

Teletović promašio tricu za finale

Adnan Beganović

Power Electra Valencia prvi je finalist košarkaškog Super kupa Španije. Naime, u polufinalnom susretu košarkaši Power Electra Valencije rezultatom 67:66 svladali su Caju Laboral.

Duel Caje Laboral i Power Electra Valencije tokom svih 40 minuta bio je izjednačen, a pobjednik je riješen u posljednjim sekundama utakmice.

Momčad našeg Mirze Teletovića nošena podrškom s tribina bolje je otvorila susret, a nakon prve četvrtine imala je prednost od 2 poena (20:18), da bi se na odmor otišlo pri rezultatu 37:34 za Caju Laboral.

U trećoj četvrtini gosti iz Valencije bili su bolji, te su u posljednju dionicu ušli s prednošću od pola koša (53:52). Minut i pol prije kraja na semaforu je stajalo 64:63 za domaće. Bruno Šundov je siguran s linije slobodnih bacanja, te tako Valencija dolazi do vodstva.

U narednom napadu Oleson poentira za novo vodstvo Caje, no sekundu i pol prije kraja De Colo preko Teletovića poentira za vodstvo gostiju. U zadnjem napadu na susretu Teletović sa zvukom sirene šutira za tri poena, no lopta je "iscurila" iz obruča.

Sve u svemu, dobra košarkaška predstava u kojoj je više sreće imala momčad Power Electre. Kod Caje najefikasniji su bili Teletović sa 14 i Barač sa 13 poena, dok su kod Power Electre Lishchuk sa 18, te De Colo sa 17 poena bili najučinkovitiji.

Košarkaški Super kup Španije:
Caja Laboral - Power Electra 66:67

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.