Teletović protiv Varde igra derbi kola

Večeras se igraju utakmice drugog kola Eurolige

Teletović protiv Varde igra derbi kola

Večeras su na rasporedu utakmice drugog kola Eurolige. Derbi večerašnjeg programa igra se u Poljskoj gdje poljski prvak Prokom dočekuje španskog prvaka Caju Laboral. Biće to duel dva bh. reprezentativca, Varde i Teletovića.

Oba naša reprezentativca igraju u velikoj formi. Ratko Varda je u prošlom kolu ubacio rekord karijere u Euroligi od 17 poena, a Mirza je u posljednjih 19 utakmica na svakoj ubacio barem jednu tricu. Večeras Mirza treba 27 poena kako bi stigao do cifre od 1.000 ubačenih poena u najjačem evropskom takmičenju.

"Ekipa je u dobrom stanju iako je teško nakon mnogo putovanja ići na još jedno. Gledali smo video snimke igara Prokoma, radi se o vrlo dobroj ekipi koja dobro igra na svom parketu i pokušaće sve kako bi nas dobila. Sigurno će biti teško, ali u Poljsku idemo s ciljem da dobijemo utakmicu", rekao je Mirza Teletović uoči puta u Poljsku.

Kenan Bajramović sa svojim Lietuvos Rytasom igra na svom parketu tešku utakmicu protiv Montepaschija koji i ove sezone igra u odličnoj formi. Jonas Valanciunas je sa samo 18 godina u prošlom kolu imao odličan debi postigavši 10 poena i 10 skokova, pa se u Rytasu nadaju kako će isti debi u Euroligi večeras imati i veteran Khalid El-Amin. Udarna snaga Montepaschija su dvojica Litvanaca Lavrinovič i Kaukenas, koji je u sezoni 2001/2002 igrao upravo u Rytasu.

Nihad Đedović sa svojim Virtusom večeras gostuje u Belgiji kod Charleroija, dok evropski prvak Barcelona nakon pobjede protiv Cibone večeras ima jedno zahtjevno gostovanje kod Choleta. Valencia je u prvom kolu poražena na svom parketu, a večeras ima teško gostovanje kod Efes Pilsena kojeg prevodi bivši član španskog tima Igor Rakočević. Olympiakos nakon pobjede nad Realom na otvaranju sezone večeras gostuje kod Brose Basketsa u Bambergu.

U posljednjih pet sezona Partizan je samo jednom, i to lani, poražen u prvoj domaćoj utakmici od Unicaje. Večeras u Pioniru gostuje vrlo dobri Khimki koji se ove sezone pojačao s nekoliko sjajnih igrača. Biće ovo prva međusobna utakmica ova dva velika kluba.

"Imam iskustvo igranja protiv Partizana. Njihov roster se dosta promijenio, ali mentalitet tima je ostao isti. Protiv svih timova igraju dosta agresivno, posebno na domaćem parketu. Publika je uvijek velika podrška Partizanu, ali nastojaćemo biti mirni i odigrati što bolje. Ova utakmica nam je veoma bitna", kaže uoči meča Zoran Planinić koji večeras treba samo pet poena kako bi stigao do brojke od 1.000.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.