Teletović s Cajom slavio u Zagrebu
Teletović je ponovo bio odličan

Euroliga Top 16

Teletović s Cajom slavio u Zagrebu

Caja Laboral je slavio pobjedu pred 4.000 gledatelja u Domu Dražena Petrovića protiv Cibone (78:75). Mirza Teletović je ponovo bio odličan u pobjedi svog tima. Naš reprezentativac je upisao 16 poena, 5 asistencija i 2 skoka.

Caja Laboral je u Zagreb stigao oslabljen neigranjem prvog centra Thiaga Splittera, a njegovu ulogu je preuzeo Lior Eliyahu. Cibona je iskoristila to i bila ravnopravna pod obručem, ali je zakazao šut za tri poena.

Cibona je odlično otvorila utakmicu. Jamont Gordon i Marko Tomas su bili šuterski vrlo raspoloženi u prvoj četvrtini, a odbrana Cibone izgledala je vrlo dobro. Igrači Caja Laborala u prvih deset minuta ubacili su samo trinaest poena, a domaći košarkaši deset više.

U drugoj četvrtini Duško Ivanović je uspio probuditi svoje igrače koji su omekšali ruke i proradio je šut Teletovića i Englisha izvana, a pod obručem je dominirao Lior Eliyahu. Tomas i Gordon su zadržali odličan procenat šuta i nakon prvog poluvremena Cibona je imala prednost od osam poena (41:33).

U nastavku utakmice Caja je zaigrala bolju odbranu. Proradio je vanjski šut Baskijaca i prednost Cibone se vrlo brzo istopila. Do kraja utakmice se igralo uglavnom koš za koš. U posljednjoj minuti je rezultat bio nerješen, a više koncentracije su imali gosti koji su rješili utakmicu u svoju korist.

Goste je do pobjede predvodio Lior Eliyahu sa 22 poena i 9 skokova, Carl English je dodao 17. U redovima Cibone prvo ime bio je Marko Tomas sa 22 poena, a Jamont Gordon je upisao 19 poena i 10 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti