Teletović spasio Caja Laboral
Još jedna velika utakmica Mirze Teletovića

Euroliga Top 16

Teletović spasio Caja Laboral

Mirza Teletović je bio najbolji igrač Caja Laborala u gostujućoj pobjedi protiv Khimikja (94:83) i na taj način ostavio svoj tim u igri za prolazak u četvrtfinale. Da je kojim slučajem Khimki slavio pobjedu oni bi već osigurali plasman među osam najboljih.

Duško Ivanović je uspio posložiti svoj tim i bez prvog centra Tiaga Splittera dobiti utakmicu protiv tima kojem je centarska linija upravo najjači dio tima. Ivanović je shvatio da skok igrom ne može dobiti utakmicu, pa se odlučio na igru s vanjskih pozicija.

Baskijski klub je oldično otvorio utakmicu i nakon prvih deset minuta imao prednost od šest poena (24:18), a na poluvremenu je ta prednost iznosila plus sedam (46:39). Khimki je u trećoj četvrtini malo smanjio (70:65), ali je u posljednjih deset minuta Caja Laboral povećao svoju prednost na velikih jedanaest poena razlike (94:83).

Mirza Teletović je odigrao još jednu odličnu utakmicu kada je to bilo najpotrebnije. Teletović je ubacio 25 poena (4/6 za dva, 5/7 za tri i 2/2 s linije slobodnih bacanja), te dodao tri skoka. Sjetimo se samo utakmice protiv Maccabija, pa ćemo shvatiti kako je Mirza postao igrač za velike utakmice.

Pored Teletovića najbolji su bili Fernando San Emeterio sa 16, Carl English sa 13 i Stanko Barać sa 10 poena. Keith Longford je sa 27 poena predvodio Khimki, Robertas Javtokas je ubacio 17, dok je Raul Lopez ostao bez poena, što je jedan od razloga poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.