Teletović uspješan, Đedović ne
Mirza Teletović je ponovo odigrao dobru utakmicu

ACB liga

Teletović uspješan, Đedović ne

U trećem kolu ACB lige naši igrači imali su polovičan učinak. Teletovićeva Caja Laboral se nalazi na vrhu tabele sa sve tri pobjede, dok je Đedovićev Xacobeo prikovan za samo dno s tri poraza.

Nedžad Sinanović se u ovom kolu nije našao među 12 igrača Unicaje koja je u derbiju kola poražena od madridskog Reala. Oba naša igrača su odigrali nešto slabije u odnosu na prethodna dva kola, ali nisu razočarali.

Teletovićeva Caja Laboral je upisala novu pobjedu. Ovaj put Mirza i drugovi su slavili u gostima kod Alicantea rezultatom 75:57. Mirza Teletovič je ponovo odigrao vrlo dobru utakmicu. Naš igrač je postigao 9 poena, imao 5 skokova i 1 asistenciju. Na parketu je proveo nešto manje od 26 minuta.

Najbolji igrač Caje u ovom meču je bio Tiago Splitter sa 18 poena i 6 asistencija. Pau Ribas je postigao 16 poena i 8 skokova. Stanko Barać je imao 4 poena i 3 skoka. Kod poražene momčadi najbolji je bio Mindaugas Katelynas sa 13 poena i 6 skokova.

U derbiju kola Real je u Malagi bio bolji od domaće Unicaje nakon produžetka rezultatom 81:79. U timu Unicaje Nedžad Sinanović nije bio u protokolu. Louis Bullock je sa 18 poena bio najbolji igrač madridskog kluba, a odličan je bio i Pablo Prigioni sa 15 poena. Georgios Printezis je sa 18 poena bio prvo ime Unicaje.

Đedovićev Xacobeo je doživi i treći poraz u ovoj sezoni i sve su prilike da će u najjačem rangu plesati samo jedno ljeto. Granada je nakon produžetka bila bolja rezultatom 95:92. Đedović je ostvario 4 poena i 1 skok. Marc Jackson je sa 24 poena bio najbolji igrač Xacobea, dok je kod Granade najbolji bio Richard Hendrix sa 22 poena i 10 skokova.

Pamesa je na svom parketu bila bolja od Valladolida sa 79:63, i još jednom potvrdila da je parket u Valenciji neosvojiva tvrđava. Mladi francuski reprezentativac Nando De Colo je sa 21 poenom predvodio Pamesu do pobjede, dok kod Valladolida nijedan igrač nije zabilježio dvocifreni učinak. Garcia, Lopez i Grunfeld su ubacili po 9 poena.

Fuenlabrada je novom pobjedom potvrdila da će ove sezone biti u samom vrhu španske košarke. Novu pobjedu Fuenlabrada je upisala u gostima kod Bilbaoa rezultatom 81:72. Mladi Chris Thomas je sa 24 poena bio nezadrživ za Baskijce, kod kojih je najbolji bio Alex Mumbru sa 21 poenom.

Gran Canaria je zaustavila pohod Barcelone na novu pobjedu. Otočani su u dramatičnoj završnici slavili sa 67:65. Jaycee Carroll je sa 17 poena bio prvo ime Canarije, dok je kod Katalonaca ponovo najbolji bio Juan Carlos Navarro sa 23 poena.

Rezultati:

Alicante – Caja Laboral 57:75
Unicaja Malaga – Real Madrid 79:81
Pamesa – Valladolid 79:63
Bilbao – Fuenlabrada 72:81
Gran Canaria – Barcelona 67:65
Murcia – Manresa 73:63
DKV Joventut – Estudiantes 85:64
Cajasol – Lagun Aro 75:78
Xacobeo – Grenada  92:95

Tabela:

Caja Laboral, Fuenlabrada, Real Madrid i  DKV Joventut 3-0, Barcelona, Granada i Pamesa 2-1, Unicaja, Xacobeo i Cajasol 0-3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti